موضوع: مشكلة بكود بسيط جدا !

ردود: 19 | زيارات: 2271
  1. #1
    عضو نشيط
    صور رمزية zebra
    تاريخ التسجيل
    Sep 2010
    المنطقة
    * أم الدنيـــا *
    العمر
    24
    ردود
    808

    Unhappy مشكلة بكود بسيط جدا !

    السلام عليكم احبائي

    انا لما باجي استعمل كلاس Input داخل اليونتي يظهرلي في المحرك خطأ بيقولي MissingMethodException: Input.GetAxis المشكلة في الصورتين اللي جايين مع العلم اني متاكد 100 % من الكود ! وانا بستعمل يونتي 4.1.2

    اترككم مع صور المشكلة...,



    3Ds Max Student
    قناة Mzeid تهتم بالتقنية والتصميم

    رابط القناة من اليوتيوب من هنا :https://www.youtube.com/user/MzeidCh
    رابط القناة علي الفيس بوك:
    https://www.facebook.com/MzeidCh
    mohamed ayman zeid


    *******
    سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم لا إله إلا الله وحده لاشريك له له الملك وله الحمد وهو علي كل شئ قدير




  2. #2
    عضو متميز
    صور رمزية muhmmad
    تاريخ التسجيل
    Feb 2013
    المنطقة
    الاردن
    العمر
    80
    ردود
    2,192
    الايرور نفسه يطلعلك المشكلة اخي
    Input.GetAxis هذا الكود مفقود هل اضفته ..

  3. #3
    عضو متميز
    صور رمزية matrixinc
    تاريخ التسجيل
    Apr 2012
    المنطقة
    سوريا الحرة
    العمر
    24
    ردود
    1,138
    عطينا صورة للكود
    FaceBook
    Here

    Ask Me
    Here
    My Channel In Youtube
    Here

    ____________________________________________

    لكي تعيش عليك ان تتقن فن التجاهل باحتراف

  4. #4
    عضو نشيط
    صور رمزية zebra
    تاريخ التسجيل
    Sep 2010
    المنطقة
    * أم الدنيـــا *
    العمر
    24
    ردود
    808
    دي صورة لكود زيه باستخدام كلاس input بس علي الماوس وبرضه فيه رسالة بتقولي MissingMethodException: Input.GetMouseButton
    3Ds Max Student
    قناة Mzeid تهتم بالتقنية والتصميم

    رابط القناة من اليوتيوب من هنا :https://www.youtube.com/user/MzeidCh
    رابط القناة علي الفيس بوك:
    https://www.facebook.com/MzeidCh
    mohamed ayman zeid


    *******
    سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم لا إله إلا الله وحده لاشريك له له الملك وله الحمد وهو علي كل شئ قدير



  5. #5
    عضو متميز
    صور رمزية Jehad Suliman
    تاريخ التسجيل
    Feb 2012
    المنطقة
    الاردن
    العمر
    25
    ردود
    1,725
    اقتباس الموضوع الأصلي كتب بواسطة zebra معاينة الرد
    دي صورة لكود زيه باستخدام كلاس input بس علي الماوس وبرضه فيه رسالة بتقولي MissingMethodException: Input.GetMouseButton
    انا ما بعرف في البرمجة بس بتوقع المشكلة بانك بتستخدم Updata يعني انت قاعد بتعمل تحديث لكود موجود اصلا وحسب كلامك فهو في الاصل ما في كود موجود يعني لازم تستخدم الفانكشن العادي
    هذا الي بعرفه انت جرب مش خسران شي
    سبحان الله
    الحمد لله
    لا اله الا الله
    الله اكبر
    ..............
    My FaceBook Profile
    Director Jehad Suliman
    My YouTube Channel
    Almahouss.com
    EnAlmahouss.com
    AlGEEK Channel
    ................................
    شاهد الان #كليب_لاجئ للمبدع المتميز عمران البقاعي
    على اليوتيوب

    ...................................
    لن تركع امة قائدها محمد
    جرب ولا تخف فالذين صنعوا سفية نوح كانوا من الهواة اما المحترفين فهم الذين صنعوا تايتانك - إبراهيم الفقي



  6. #6
    عضو جديد
    تاريخ التسجيل
    Jul 2013
    المنطقة
    الامارات
    ردود
    34
    اخوي لازم تكتب (vector3) سو كوبي لهذا الكود.





    function Update () {


    if (Input.GetMouseButtonDown(0))


    transform.Translate(Vector3( 0 , 0 , 0.1);


    }


    if (Input.GetMouseButtonDown(1))


    transform.Translate(Vector3( 0 , 0 , -0.1);


    }




    }




    أمل انك اتعلمت

  7. #7
    عضو متميز
    صور رمزية Jehad Suliman
    تاريخ التسجيل
    Feb 2012
    المنطقة
    الاردن
    العمر
    25
    ردود
    1,725
    اقتباس الموضوع الأصلي كتب بواسطة LordDome معاينة الرد
    اخوي لازم تكتب (vector3) سو كوبي لهذا الكود.





    function Update () {


    if (Input.GetMouseButtonDown(0))


    transform.Translate(Vector3( 0 , 0 , 0.1);


    }


    if (Input.GetMouseButtonDown(1))


    transform.Translate(Vector3( 0 , 0 , -0.1);


    }




    }




    أمل انك اتعلمت
    طيب سؤال سريع ما المقصود بكلمة Vector3 ولايش ترمز
    سبحان الله
    الحمد لله
    لا اله الا الله
    الله اكبر
    ..............
    My FaceBook Profile
    Director Jehad Suliman
    My YouTube Channel
    Almahouss.com
    EnAlmahouss.com
    AlGEEK Channel
    ................................
    شاهد الان #كليب_لاجئ للمبدع المتميز عمران البقاعي
    على اليوتيوب

    ...................................
    لن تركع امة قائدها محمد
    جرب ولا تخف فالذين صنعوا سفية نوح كانوا من الهواة اما المحترفين فهم الذين صنعوا تايتانك - إبراهيم الفقي



  8. #8
    عضو جديد
    تاريخ التسجيل
    Jul 2013
    المنطقة
    الامارات
    ردود
    34
    vector 3 تعني x ،y ،z في اللعبة او السين(scene) و تروم بعد تكتب vector 2 الي هو بس x,y يستعملونا لي اللعاب ال2D بس مب وايد ناس يستعملونه فا احسن شي vector 3 و بعد vector 3 يوستعمل في برامج تصميم ال3D و شكرا.

  9. #9
    عضو متميز
    صور رمزية Jehad Suliman
    تاريخ التسجيل
    Feb 2012
    المنطقة
    الاردن
    العمر
    25
    ردود
    1,725
    اقتباس الموضوع الأصلي كتب بواسطة LordDome معاينة الرد
    vector 3 تعني x ،y ،z في اللعبة او السين(scene) و تروم بعد تكتب vector 2 الي هو بس x,y يستعملونا لي اللعاب ال2D بس مب وايد ناس يستعملونه فا احسن شي vector 3 و بعد vector 3 يوستعمل في برامج تصميم ال3D و شكرا.
    شكرا اخي انا بحاول اني ااخذ اكبر عدد ممكن من المعلومات عن البرمجة فلا تستغرب اني بسأل هيك اسألة انا ضعيف جدا جدا في البرمجة
    سبحان الله
    الحمد لله
    لا اله الا الله
    الله اكبر
    ..............
    My FaceBook Profile
    Director Jehad Suliman
    My YouTube Channel
    Almahouss.com
    EnAlmahouss.com
    AlGEEK Channel
    ................................
    شاهد الان #كليب_لاجئ للمبدع المتميز عمران البقاعي
    على اليوتيوب

    ...................................
    لن تركع امة قائدها محمد
    جرب ولا تخف فالذين صنعوا سفية نوح كانوا من الهواة اما المحترفين فهم الذين صنعوا تايتانك - إبراهيم الفقي



  10. #10
    عضو جديد
    تاريخ التسجيل
    Jul 2013
    المنطقة
    الامارات
    ردود
    34
    عادي اذا تبغي واحد يفهمك بعض انواع الكود في يونتي بس بلانجليزي دق على اللينك.

    http://www.youtube.com/playlist?list=PL27B696FB515608D2

  11. #11
    عضو متميز
    صور رمزية Jehad Suliman
    تاريخ التسجيل
    Feb 2012
    المنطقة
    الاردن
    العمر
    25
    ردود
    1,725
    اخي والله ياريت بس المشكلة انه النت عندي ابطىء مما تتصور بطيء جدا
    ان شاء الله على بداية شهر 8 رح ادخل اليوتيوب وااخذ معلومات وافهم بعضا
    من لغات البرمجة
    سبحان الله
    الحمد لله
    لا اله الا الله
    الله اكبر
    ..............
    My FaceBook Profile
    Director Jehad Suliman
    My YouTube Channel
    Almahouss.com
    EnAlmahouss.com
    AlGEEK Channel
    ................................
    شاهد الان #كليب_لاجئ للمبدع المتميز عمران البقاعي
    على اليوتيوب

    ...................................
    لن تركع امة قائدها محمد
    جرب ولا تخف فالذين صنعوا سفية نوح كانوا من الهواة اما المحترفين فهم الذين صنعوا تايتانك - إبراهيم الفقي



  12. #12
    عضو متميز
    صور رمزية matrixinc
    تاريخ التسجيل
    Apr 2012
    المنطقة
    سوريا الحرة
    العمر
    24
    ردود
    1,138
    اقتباس الموضوع الأصلي كتب بواسطة LordDome معاينة الرد
    اخوي لازم تكتب (vector3) سو كوبي لهذا الكود.





    function Update () {


    if (Input.GetMouseButtonDown(0))


    transform.Translate(Vector3( 0 , 0 , 0.1);


    }


    if (Input.GetMouseButtonDown(1))


    transform.Translate(Vector3( 0 , 0 , -0.1);


    }




    }




    أمل انك اتعلمت
    كلا يا صديقي لا تحتاج اضافة vector3
    ال transform.Translate تقوم بعملية ازاحة المجسم بسرعة تحددها على شكل vector3
    لذلك لست بحاجة الى تجديد الابعاد بهذه الكلمة
    انا شفت الكود , صحيح , ربما المشكلة من كود اخر يعترضه مثلا
    FaceBook
    Here

    Ask Me
    Here
    My Channel In Youtube
    Here

    ____________________________________________

    لكي تعيش عليك ان تتقن فن التجاهل باحتراف

  13. #13
    عضو نشيط
    صور رمزية zebra
    تاريخ التسجيل
    Sep 2010
    المنطقة
    * أم الدنيـــا *
    العمر
    24
    ردود
    808
    انا اتعقدت ! طب ده كود تاني ابسط ... بسيط جداااا وأعتقد مفهوش اي مشاكل ! بس بيظهرلي برضوMissingMethodException: Input.GetKey

    المشكلة في كلاس input مثلا ولا ايه .. ولا ممكن تكون في البروجكت نفسه فأي حاجه دانا بحط السكربت ده علي مكعب عادي جدا !! انا حاسس انه العيب ممكن يكون من يونتي 4 اصل انا كنت بستعمل كلاس input ده عادي جدا مع النسخ القديمة 2.5 و3 !!


    function Update () {

    if(Input.GetKey("k")){
    transform.Rotate(0, 45, 0);
    }

    }
    3Ds Max Student
    قناة Mzeid تهتم بالتقنية والتصميم

    رابط القناة من اليوتيوب من هنا :https://www.youtube.com/user/MzeidCh
    رابط القناة علي الفيس بوك:
    https://www.facebook.com/MzeidCh
    mohamed ayman zeid


    *******
    سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم لا إله إلا الله وحده لاشريك له له الملك وله الحمد وهو علي كل شئ قدير



  14. #14
    عضو نشيط
    صور رمزية zebra
    تاريخ التسجيل
    Sep 2010
    المنطقة
    * أم الدنيـــا *
    العمر
    24
    ردود
    808
    اقتباس الموضوع الأصلي كتب بواسطة LordDome معاينة الرد
    اخوي لازم تكتب (vector3) سو كوبي لهذا الكود.





    function Update () {


    if (Input.GetMouseButtonDown(0))


    transform.Translate(Vector3( 0 , 0 , 0.1);


    }


    if (Input.GetMouseButtonDown(1))


    transform.Translate(Vector3( 0 , 0 , -0.1);


    }




    }




    أمل انك اتعلمت
    بالنسبة للكود ده انا اخذته كوبي وبست بس كان فيه بعض الاقواس مفقوده المهم المحرك مجبليش اي خطا الا بعد تشغيل اللعبة بيظهرلي برضه الرساله دي
    MissingMethodException: Input.GetMouseButtonDown
    3Ds Max Student
    قناة Mzeid تهتم بالتقنية والتصميم

    رابط القناة من اليوتيوب من هنا :https://www.youtube.com/user/MzeidCh
    رابط القناة علي الفيس بوك:
    https://www.facebook.com/MzeidCh
    mohamed ayman zeid


    *******
    سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم لا إله إلا الله وحده لاشريك له له الملك وله الحمد وهو علي كل شئ قدير



  15. #15
    اقتباس الموضوع الأصلي كتب بواسطة zebra معاينة الرد
    انا اتعقدت ! طب ده كود تاني ابسط ... بسيط جداااا وأعتقد مفهوش اي مشاكل ! بس بيظهرلي برضوMissingMethodException: Input.GetKey

    المشكلة في كلاس input مثلا ولا ايه .. ولا ممكن تكون في البروجكت نفسه فأي حاجه دانا بحط السكربت ده علي مكعب عادي جدا !! انا حاسس انه العيب ممكن يكون من يونتي 4 اصل انا كنت بستعمل كلاس input ده عادي جدا مع النسخ القديمة 2.5 و3 !!
    هنا لاحظت خطا هو انك لو تستخدم GetKey يجب تعمل هكذا :
    كود:
    GetKey(KeyCode.K))

  16. #16
    عضو متميز
    صور رمزية matrixinc
    تاريخ التسجيل
    Apr 2012
    المنطقة
    سوريا الحرة
    العمر
    24
    ردود
    1,138
    اقتباس الموضوع الأصلي كتب بواسطة oussama23 معاينة الرد
    هنا لاحظت خطا هو انك لو تستخدم GetKey يجب تعمل هكذا :
    كود:
    GetKey(KeyCode.K))
    ما شرط , تشتغل بالحالتين
    صديقي جرب تعمل بروجكت جديد و تضع cube عادي و سكربت جافا
    و اكتب الكود نفسه و جرب
    FaceBook
    Here

    Ask Me
    Here
    My Channel In Youtube
    Here

    ____________________________________________

    لكي تعيش عليك ان تتقن فن التجاهل باحتراف

  17. #17
    عضو متميز
    صور رمزية AdoobII
    تاريخ التسجيل
    Sep 2012
    المنطقة
    Free Syria
    العمر
    23
    ردود
    1,152
    اقتباس الموضوع الأصلي كتب بواسطة matrixinc معاينة الرد
    ما شرط , تشتغل بالحالتين
    صديقي جرب تعمل بروجكت جديد و تضع cube عادي و سكربت جافا
    و اكتب الكود نفسه و جرب
    شعب عايش على اعادة التشغيل مو بايدنا هههههههههه

  18. #18
    عضو متميز
    صور رمزية فراس البرق
    تاريخ التسجيل
    Jul 2007
    المنطقة
    في ارض الله
    العمر
    30
    ردود
    1,700
    السلام عليكم
    مشكلة غريبة ربما السبب نقص ملف في اليونتي أو اليونتي غير قادر للوصول للملف جرب تشغيل البرنامج كadministrator
    كلك يمين run as administrator
    او اعيد تنصيب البرنامج
    او ممكن تكون المشكلة في البراجما حط في الاعلى في اول سطر
    كود PHP:
    #pragma strict 
    هذه الاداة تجبر المستخدم على تحديد نوع المتغير.....و ليس لها علاقة بالمشكلة لاكن قرأت انه ممكن يكون السبب بعدم وجودها
    و الله أعلم
    >> بسم الله الرحمن الرحيم <<.......استمع للقرآن الكريم أفضل التلاوات.......

    إتق الله و اصبر

    أكره الاقنعة
    عندما تكون في وجوه الناس

    Baseera

    دورة إحتراف Unity3D

  19. #19
    عضو نشيط
    صور رمزية zebra
    تاريخ التسجيل
    Sep 2010
    المنطقة
    * أم الدنيـــا *
    العمر
    24
    ردود
    808
    انا بستخدم وندوز xp ولما ضفت #pragma strict مرضيش يشغلي الجيم اصلا
    3Ds Max Student
    قناة Mzeid تهتم بالتقنية والتصميم

    رابط القناة من اليوتيوب من هنا :https://www.youtube.com/user/MzeidCh
    رابط القناة علي الفيس بوك:
    https://www.facebook.com/MzeidCh
    mohamed ayman zeid


    *******
    سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم لا إله إلا الله وحده لاشريك له له الملك وله الحمد وهو علي كل شئ قدير



Bookmarks

قوانين الموضوعات

  • لا يمكنك اضافة موضوع جديد
  • لا يمكنك اضافة ردود
  • لا يمكنك اضافة مرفقات
  • لا يمكنك تعديل مشاركاتك
  •  
  • كود BB مفعّل
  • رموز الحالة مفعّل
  • كود [IMG] مفعّل
  • [VIDEO] code is مفعّل
  • كود HTML معطل